Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gyomorpanaszok természetes ellenszerei
  2023-11-22 23:02:25, szerda
 
  A gyomorfájdalomnak sok oka lehet - gyomorpanaszok természetes ellenszerei

A gyomorfájdalomnak számos oka lehet. A két legjellemzőbb dolog, amire ilyenkor mindenki gondol, hogy valami rosszat evett, azaz elrontotta a gyomrát, illetve sokan gondolják azt, hogy gyomordaganatuk van. Pedig számtalan más oka is lehet a gyomorfájdalomnak. Mutatjuk is, melyek ezek.

A gyomorégés sokakat érintő egészségi probléma. Ilyenkor a gyomor egy kis tartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe, ami nemcsak a nyelőcső és a torok, hanem a gyomor fájdalmát is okozhatja. A fájdalom mellett az égő érzés is megjelenik, így a savas reflux sok kellemetlenséggel és gyomorfájdalommal is együtt járhat.

A pajzsmirigybetegség sok embert sújt. Sokan nem is gondolják, hogy a testünkben szinte minden összefügg mindennel. Ha alig eszünk, mégis hízunk, ha gond van a pajzsmirigyünkkel, mégis sokat fáj a gyomrunk, nem gondolnánk, hogy a kettő között szoros összefüggés van, pedig ez így van. A pajzsmirigy egészségi állapota nagyban meghatározza, hogy milyen lesz az emésztésünk, milyen állapotban lesz az emésztőrendszerünk.

Amennyiben valakinek túlműködő pajzsmirigye van, azt tapasztalhatja, hogy az emésztése is jelentősen felgyorsul, ami gyomorfájdalmat generál. Nincs ez másként az alulműködő pajzsmirigy esetén sem, amikor a pajzsmirigy csak kevés hormont termel, amikor is jelentősen lelassul az emésztés, ami viszont székrekedéshez, haspuffadáshoz és fokozott bélgázképződéshez vezethet. Ezek pedig mind a gyomor és a has fájdalmát okozhatják.

A gyomor fájdalmát az is előidézheti, ha fekélyek keletkeznek benne. Ezek a fekélyek általában a Helicobacter pylori nevű baktérium következményeként alakulnak ki. A fekélyek okai lehetnek a fájdalom megjelenésének, illetve egyéb kényelmetlenséget is okozhatnak, mint például puffadás, hányás, hányinger, gyomorégés és egyéb, emésztéssel összefüggő panaszok.

Előfordul, hogy valakinek fizikai tünetei vannak, sokat fáj a gyomra, ám a vizsgálatok semmilyen betegséget nem mutatnak ki. Ilyenkor az orvos csak arra gyanakodhat, hogy valamilyen lelki oka lehet a ,,betegség" kialakulásának, azaz a páciensnek pszichoszomatikus tünetei vannak. A depresszióban szenvedő betegek gyakran panaszkodnak gyomorfájdalomra. Ilyenkor a mentális betegséget kell kezelni, ami a testi panaszokat is segít megszüntetni.

A gyomorpanaszok kialakulásában nagyon sok minden kiemelkedő szerepet játszhat. A gyomorfájdalom hátterében állhat ételmérgezés, illetve az elszaporodó káros baktériumok is okai lehetnek, ha sokat fáj a gyomrunk. Más okai is lehet a gyomorfájdalomnak, ilyen például a fokozott bélgázképződés, az emésztési zavar, a túlevés, a gyomorégés, a székrekedés, az allergiás reakció, a fertőzés, a stressz, de egyes gyógyszerek és a laktózintolerancia is oka lehet az állandósult gyomorpanaszoknak.

A gyomorpanaszok enyhítésében nagy szerepe lehet a természetes módszereknek is. Ide tartozik például a gyömbér, amely az egyik legnépszerűbb természetes gyógymód lehet. A gyömbér az egész bélrendszert segít ellazítani, illetve kiemelkedő az antibakteriális és gombaellenes hatása is. A gyömbér az olyan emésztési zavaron is könnyedén és gyorsan tud segíteni, mint amilyen a hasmenés. A gyömbérből ízletes teát készíthetünk, de nyersen is fogyaszthatjuk, ám csakis mértékkel tegyük ezt, mert nagy mennyiségben fogyasztva akár gyomorégést is okozhat.

Az emésztőrendszer megnyugtatására a kamilla és a borsmenta is nagyon alkalmas. Mindkét gyógynövény erős görcsoldó és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. A gyógynövényekből külön-külön is finom tea készülhet, azonban vegyíthetjük is ezt a két teát, amelyet friss citromlével fogyaszthatunk. Napi 3-4 csésze teát is elkortyolhatunk.

A köményt évszázadok óta alkalmazzák emésztési zavarokra. Egy timol nevű vegyületet tartalmaz, amely segít megnövelni az enzimszekréciót, illetve segít az emésztésben is. Fogyaszthatjuk teakánt, de az is nagyon hatékony, ha egy-két csipet őrölt köménymagot elkeverünk mézzel, és ily módon fogyasztjuk.

Ha gyomorpanaszaink vannak, az édesgyökérre és az édesköményre is számíthatunk. Mindkettő nemcsak megnyugtatja a gyomrot, de nagyon eredményesen meg is szünteti a különféle gyomorpanaszokat. Mindkét gyógynövény nagyon hatékony a gáz és puffadás enyhítésére, ezen kívül antimikrobiális és görcsoldó tulajdonságokkal is rendelkezik. Az édesgyökeret és az édesköményt is fogyaszthatjuk gyógyteaként.

Gyomorpanaszokra a banánt is fogyaszthatjuk, ugyanis egy rendkívül könnyen emészthető gyümölcsről van szó. Pektinben és káliumban is gazdag. Az előbbi csökkenti a hasmenés kialakulásának az esélyét, az utóbbi pedig pótol némi elektrolitot, ha éppen hasmenésünk van.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: gyomorfájdalomra, tulajdonságokkal, gyomorpanaszokat, gyomorpanaszaink, gyomorpanaszokra, gyógynövényekből, megnyugtatására, gyomordaganatuk, emésztőrendszer, antimikrobiális, antibakteriális, elkortyolhatunk, gyomorfájdalmat, enzimszekréciót, fogyaszthatjuk, gyomorpanaszok, bélgázképződés, megjelenésének, kialakulásának, haspuffadáshoz, tapasztalhatja, fogyaszthatunk, kialakulásában, székrekedéshez, gyomorfájdalom, legnépszerűbb, legjellemzőbb, visszaáramlik, depresszióban, panaszkodnak, enyhítésében, elektrolitot, számíthatunk, gyógyteaként, mennyiségben, meghatározza, gyomorfájdalomnak számos, gyomorégés sokakat, gyomor fájdalmát, fájdalom mellett, savas reflux, testünkben szinte, kettő között, pajzsmirigy egészségi, alulműködő pajzsmirigy, pajzsmirigy csak, fekélyek általában, fekélyek okai, fájdalom megjelenésének, vizsgálatok semmilyen, orvos csak, páciensnek pszichoszomatikus,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Reménység és erő Krisztustól e...  Ne kapaszkodj magasabbra,  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szívem  Gonosz démon-álarc  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  A másik dolog,  Lóhere  Tavaszi kép  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Png ház  Png telefon  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nagyon különös  Jó éjszakát  Leonardo da Vinci gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png rózsa csokor  Éretlen vers  Png nő  Jó éjszakát  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Jó éjszakát  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Alázat  Egy bizonyos határt  Mai harmónia kártyám  Szívem  Facebookon kaptam  Adakozás  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Albert Einsteinről  Csak a fogyatkozás látható  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy hatékony szolga  Png virág  Facebookon kaptam  A sors  Fehér virág  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Tanuld meg ezt a versemet  Szívem tiéd  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Radikális szeretet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Szép estét  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Gonosz démon-álarc  Még csak most kezdődik a nap  Garai Gábor - Takarítás  Png kutya  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély... 
Bejegyzés Címkék
gyomorfájdalomnak számos, gyomorégés sokakat, gyomor fájdalmát, fájdalom mellett, savas reflux, testünkben szinte, kettő között, pajzsmirigy egészségi, alulműködő pajzsmirigy, pajzsmirigy csak, fekélyek általában, fekélyek okai, fájdalom megjelenésének, vizsgálatok semmilyen, orvos csak, páciensnek pszichoszomatikus, depresszióban szenvedő, mentális betegséget, testi panaszokat, gyomorpanaszok kialakulásában, gyomorfájdalom hátterében, elszaporodó káros, fokozott bélgázképződés, emésztési zavar, allergiás reakció, állandósult gyomorpanaszoknak, gyomorpanaszok enyhítésében, természetes módszereknek, egyik legnépszerűbb, egész bélrendszert, olyan emésztési, gyömbérből ízletes, emésztőrendszer megnyugtatására, gyógynövényekből külön-külön, köményt évszázadok, timol nevű, különféle gyomorpanaszokat, rendkívül könnyen, előbbi csökkenti, hasmenés kialakulásának, utóbbi pedig, gyomorfájdalomra, tulajdonságokkal, gyomorpanaszokat, gyomorpanaszaink, gyomorpanaszokra, gyógynövényekből, megnyugtatására, gyomordaganatuk, emésztőrendszer, antimikrobiális, antibakteriális, elkortyolhatunk, gyomorfájdalmat, enzimszekréciót, fogyaszthatjuk, gyomorpanaszok, bélgázképződés, megjelenésének, kialakulásának, haspuffadáshoz, tapasztalhatja, fogyaszthatunk, kialakulásában, székrekedéshez, gyomorfájdalom, legnépszerűbb, legjellemzőbb, visszaáramlik, depresszióban, panaszkodnak, enyhítésében, elektrolitot, számíthatunk, gyógyteaként, mennyiségben, meghatározza, eredményesen, megszüntetni, pajzsmirigye, vegyíthetjük, megnyugtatja, ételmérgezés, édesköményre, helicobacter, édesgyökeret, gombaellenes, bélrendszert, módszereknek, édesgyökérre, készíthetünk, székrekedés, köménymagot, baktériumok, emésztésben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4497
  • e Hét: 29388
  • e Hónap: 60874
  • e Év: 265575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.